Valikko Sulje

Kunniakirjat ansioituneille kansanedustajille vieraannuttamisen vastaisena päivänä 25.4.2022

Isät lasten asialla ry antaa tunnustusta kunniakirjoin kansanedustaja Juha Eerolalle ja Pauli Kiurulle erolasten eteen tehdystä työstä vieraannuttamisen vastaisena päivänä maanantaina 25.4.

Toisesta vanhemmasta vieraannuttaminen vahingoittaa tänäkin vuonna lukuisia vanhempien eron kokeneita suomalaislapsia. Vieraannuttamisen seurauksena arvioilta tuhat lasta menettää vuosittain kokonaan yhteyden toiseen vanhempaansa. Tuhansien ja mahdollisesti kymmenien tuhansien lasten suhde toiseen vanhempaan vahingoittuu merkittävästi.

Vieraannuttaminen tarkoittaa toimintaa, jolla lapseen vaikutetaan erilaisin henkisen väkivallan keinoin niin, että lapsen suhde toiseen vanhempaan vahingoittuu tai katkeaa kokonaan ilman hyväksyttävää perustetta ja toisen vanhemman tahdon vastaisesti.

Vuoden 2022 vieraannuttamisen vastaisena päivänä 25.4.2022 Isät lasten asialla ry antaa tunnustusta myöntämällä kunniakirjat kansanedustaja Juho Eerolalle ja Pauli Kiurulle erolasten eteen tehdystä ja vieraannuttamisen vastaisesta työstä eduskunnassa. He ovat toiminnallaan tuoneet eron jälkeisiä ongelmia sekä vieraannuttamisen haittoja mm. kansanedustajien tietoisuuteen ja edistäneet merkittävästi niiden huomiointia lainsäädännössä.

Näiden kansanedustajien ansiokkaasta työstä huolimatta vieraannuttaminen on edelleen paitsi yhteiskunnallinen ongelma myös inhimillinen tragedia usealle lapselle sekä heidän vanhemmilleen. Isät lasten asialla ry kehottaa myös muita kansanedustajia tehostamaan vieraannuttamista torjuvaa lainsäädäntöä sekä viranomaisia ja tuomioistuimia toimimaan siten, että heidän toimintansa estäisi vieraannuttajia toimimasta lasten edun ja terveyden vastaisesti. Avaimet vieraannuttamisen estämiseen on näillä tahoilla.

Isät lasten asialla ry kannustaa yhteiskuntaa kokonaisuudessaan tunnistamaan vieraannuttamisen ja puuttumaan siihen niin, ettei yksikään lapsi menettäisi kumpaakaan vanhempaansa ja mahdollisesti omaa terveyttään toisen vanhemman tuhoisan käytöksen vuoksi.

Isät lasten asialla on 2012 perustettu Lastensuojelun keskusliiton jäsenjärjestö.

Lisätiedot:
Petri Guilland, puheenjohtaja, Isät lasten asialla ry, 0500 464646,
petri.guilland@isatlastenasialla.fi

Jaa tämä muillekin!