Valikko Sulje

ILA Uutiskirje 04/2024

ILA Uutiskirje 04/2024

Tästä viestistä löydät tietoa seuraavista ajankohtaisista asioista:

1. ILA:n uusi hallitus

2. ILA:n uusien työntekijöiden ja puheenjohtajan esittelyt

3. Minustako vertaistukihenkilö?

4. Lyhytterapiaa tarjolla

5. Strategiatyöryhmän työskentely jatkuu

6. Jäsenmaksut alkaneelle toimintakaudelle

7. Äitienpäivän vastaanotto

8. Mihin suuntaa ILAN:n sauna kiertue?

9. Aluetapaamiset

10. Vertu-päivystysajat – the peer support line

1. ILA:n uusi hallitus

Joka keväisessä vuosikokouksessa valittiin jälleen uusia jäseniä yhdistyksemme hallitukseen. Puheenjohtajana työrupeaman aloittaa Markus Makkonen ja varapuheenjohtajina toimivat Marko Meriniemi ja Tuomas Jukuri. Hallituksen jäsenet ovat Virva Vesterlund (sihteeri), Eero Laurila (rahastonhoitaja), Sari Andersson, Pekka Pere ja Pekka Naukkarinen. Varajäsenet ovat, Juha Eerola, Juha Järä, Arto Karilahti, Jyrki Risku, Atte Sadesuo ja Harri Salonen. Uusia jäseniä hallituksessa ovat Jukuri, Laurila sekä Naukkarinen. Onnea uudelle hallituskaudelle kaikille valituille!

2. ILA:n toimiston uudet toimihenkilöt

Isät lasten asialla ry:n toimistolla on aloittanut uusia työntekijöitä. Toiminnanjohtaja Petri Guillandin kanssa työtä tekevät järjestösihteerinä Aleksi Piipari ja vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Larissa Saarela.
Olen Aleksi Piipari, järjestömme tuore vahvistus digitaalisen viestinnän sekä aluekoordinaattorin tehtävissä. Osallistun myös Vertu-projektiin, jossa toimin vertaistuen kokemusasiantuntijana.
Työni on varmistaa, että viestimme kantautuu kaikkialle Suomeen tavoittaen mahdollisimman laajan yleisön. Pyrin luomaan kestäviä juuria toiminnallemme eri puolilla maata, jotta yhdessä voimme kasvaa ja kukoistaa. Joukossa on voimaa!

Minä olen Larissa Saarela, vapaaehtoistoiminnan koordinaattorin tehtävässä juuri aloittanut kohtaamistyön ammattilainen. Tehtäväni on huolehtia vapaaehtoistoiminnan arjesta ja rekrytoida uusia innokkaita vapaaehtoisia mukaan toimintaan. Toimin osaltani myös vertaistuen eri kanavilla tarpeen vaatiessa.

3. Minustako vertaistukihenkilö?

Vieraannuttamisen ja huoltokiusaamisen uhrien joukko on valitettavan suuri ja kasvaa koko ajan. Yhdistyksemme kivijalka on aktiiviset vapaaehtoiset, jotka työpanoksellaan mahdollistavat myös vertaistuki puhelinpäivystyksen olemassa olon. Kaipaamme joukkoomme lisää vapaaehtoisia, toimimaan vertaistukena. Ota rohkeasti yhteyttä toimistolle ja kerromme lisää vapaaehtoistyöstä. Voit ottaa päivystysvuoroja sinun omien aikataulujesi mahdollisuuksien puitteissa ja koulutamme sinut tehtävään. Tule mukaan vertaistukityöhön, joko puhelinpäivystäjäksi, rinnallakulkijaksi taikka ryhmänohjaajaksi.

ILA tarjoaa kaikille vertaisuuteen perustuvaa tukityötä sekä puhelinpäivystyksenä, että alueellisilla tapaamisilla.

ILA järjestää matalan kynnyksen vertaistukitoimintaa vaikeissa avio-/avoerotilanteissa ja huoltajuuskiista-asioissa kamppaileville vanhemmille sekä muille lapsen tilanteesta huolestuneille läheisille. Haemme vertaistukihenkilöitä valtakunnalliseen puhelin- ja chat-tiimiimme. Vapaaehtoisille on vertaistukitehtäviä tarjolla jokaisen omiin aikaresursseihin sovitusti. Oma kokemuksesi hankalasta erosta/huoltajuuskiistasta on arvokas osaamispohja jo sellaisenaan.

Koulutuksessa perehdytään yleisellä tasolla siihen, millaisia sisällöllisiä haasteita käytännön vertaistukityössä kohdataan ja toisaalta siihen, millaisia toimintatapoja ILAn vertaistuessa noudatetaan yhteydenottajien tukemiseksi. Toimintatapoja koskien ILA on laatinut vertaistuessa toimiville ohjeistuksen, johon tutustutaan koulutuksessa.

Jos kiinnostuit, ota rohkeasti yhteyttä!

larissa.saarela@isatlastenasialla.fi tai 040 952 4149

4. Lyhytterapiaa tarjolla
ILA:n kautta on nyt tarjolla ratkaisukeskeistä lyhyterapiaa. Terapian toteuttaa ratkaisukeskeinen lyhytterapeuttiopiskelija Helsingin Psykoterapiainstituutista.
Tarjolla on maksutonta ja luottamuksellista ratkaisukeskeistä lyhytterapiaa harjoitus asiakkaille. Toteutustapa on etätapaaminen tai puhelimitse. Tällä hetkellä yksilöaikoja on tarjolla noin 1-5 kertaa/ harjoitusasiakas.
Jos olet kiinnostunut tulemaan harjoitusasiakkaaksi niin voit lähettää sähköpostia osoitteeseen: larissa.saarela@isatlastenasialla.fi
Laita otsikoksi harjoitusasiakas. Kerro viestissä, että haluatko vastaanottoajan puhelimitse vai etätapaamisena. Tämän jälkeen saat sähköpostia ja sovitaan päivistä ja ajoista.

5. Strategiatyöryhmän työskentely jatkuu
Strategiatyöryhmämme kokoontui huhtikuun 20. päivä ja työskentely alkoikin vauhdikkaasti. Työryhmään saatiin myös uusia tekijöitä, tervetuloa mukaan strategiatyöhön! Työtä jatketaan ILA:n toimistolla toukokuun 18. päivä klo 14.00-16.00.
Mikäli olet kiinnostunut strategiatyöstä, niin ole yhteydessä petri.guilland@isatlastenasialla.fi puh. 040 952 1913
Strategiaamme voit tutustua täällä:
https://www.isatlastenasialla.fi/wp-content/uploads/2023/03/ILA-Strategia-2023-2025.pdf

6. Jäsenmaksut alkaneelle toimintakaudelle
Yhdistyksen kevätkokous päätti pitää jäsenmaksut ennallaan: varsinainen jäsen 15 euroa ja kannatusjäsen 20 euroa tai enemmän. Jos et vielä ole jäsen, voit liittyä jäseneksi täältä:

Liity jäseneksi


Jäsenmaksun maksutiedot ovat:
Tilinumero (IBAN): FI934108 0010 3490 93
Pankki (BIC): ITELFIHH
Saaja: ISÄT LASTENASIALLA RY
Viesti: nimi ja kotipaikkakunta (uusi jäsen, lisää tähän myös merkintä uusi jäsen)

7. Äitienpäivän vastaanotto
Vieraannuttaminen koskettaa lasten ja isien lisäksi myös äitejä. Lapsesi saattavat olla estyneitä viettämään äitienpäivää kanssasi vieraannuttamisesta johtuen. Tämä on surullista ja harmittaa varmasti, mutta et ole yksin.
Olet tervetullut viettämään äitienpäivää ILA:n äitienpäivä vastaanotolle toimistollemme Helsingin Pasilaan (Sähköttäjänkatu 4) sunnuntaina 12.5.2024 17.00-19.00.
Ilmoittauduthan tilaisuuteen viimeistään la. 11.5, jotta osaamme varautua tarjoiluihin (ilmot@isatlastenasialla.fi).

8. ILA:n Saunakiertue kesä 2024
ILA:n saunakiertue starttaa kesällä ja suuntaa ympäri Suomen kohtamaan ILA:n toiminnassa mukana olevia. Toivomme tavoittavamme saunomisen merkeissä mahdollisimman monia ILA:laisia!
Siispä kysymmekin, mille paikkakunnille kiertueen tulisi suunnata? Ehdota sopivia paikkakuntia 30.5. mennessä osoitteeseen: aleksi.piipari@isatlastenasialla.fi

9. Aluetapaamiset – peer support group
The English-speaking peer support group will meet at the ILA office (Sähköttäjänkatu 4, 00520 Helsinki) on 7th of May at 5 p.m. Registration at ilmot@isatlastenasialla.fi
Tampere: tiistaina 7.5.2024 klo 17 alkaen Vertaiskeskuksessa, Mustalahdenkatu 19
Kotka: maanantaina 13.5.2024 klo 18-20 Kotkan pääkirjastossa, Kirkkokatu 24, Katariinan kammari, kolmas kerros
Pääkaupunkiseutu: tiistaina 14.5.2024 klo 17, ILAn toimistolla, Sähköttäjänkatu 4, Helsinki
Lisätiedot ja ilmoittautumiset viimeistään edellisenä päivänä ilmot@isatlastenasialla.fi puh. 040 952 19 02

10. Vertu-päivystysajat – the peer support line
Voit soittaa meidän auttavaan vertaistukinumeroomme (p. 045 644 28 46)
MA klo 13-18
KE klo 13-18
TO klo 17-21
PE klo 13-18
& CHAT avoinna TI ja TO klo 14-16
Muina aikoina vastaamme mahdollisuuksien mukaan.
The peer support line for English speakers is + 358 40 952 4149. We are on duty on Tuesdays from 6 pm to 8 pm.

Jaa tämä muillekin!